SustenabilitateConceptul de dezvoltare durabilă se află la baza funcționării și dezvoltării Social Responsibility Magazine.

Deoarece acest domeniu se află la începuturile lui în România, noi am ales să contribuim la dezvoltarea lui corectă. Astfel oferim tuturor tinerilor care vor să afle ce înseamnă dezvoltarea durabilă și cum poate fie ea implementată corect șansa de a se alătura echipei noastre într-un program de internship în cadrul căruia echipa SRM se angajează să le ofere informațiile de bază în domeniu integrându-i în activitatea de zi cu zi a redacției.

Programul de internship dezvoltat de Social Responsibility Magazine se întinde pe o perioadă de 3 luni şi promite dezvoltarea unor abilităţi complexe în rândul tinerilor care îl vor parcurge până la capăt.

Astfel, în prima lună aceştia se vor familiariza cu activitatea de a redacta un text jurnalistic şi vor fi ajutaţi de către echipa SRM să înţeleagă cât mai bine ce presupune domeniul Dezvoltării Durabile (reponsabilitate socială corporativă, business ethics, eco-trends).

În cea de-a doua lună, internii vor fi încurajaţi să meargă pe teren pentru a participa la evenimente de profil sau pentru a face interviuri şi reportaje.

În cea de-a treia lună, internii vor combina activităţile pe care le-au desfăşurat deja în primele două luni şi, în plus, vor avea şansa să înveţe alţi interni, care se află abia în prima fază a internshipului, cum se redactează un text, cum se face un reportaj, cum se realizează un interviu şi ce presupune domeniul Dezvoltării Durabile. Astfel, pe principiul learn&share, internii vor putea împărtăşi altor tineri de vârsta lor ceea ce au învăţat deja în programul dezvoltat de Social Responsibility Magazine.

Social Responsibility Magazine consideră că România se poate dezvolta durabil pe viitor numai dacă din ce în ce mai mulți tineri vor ști ce înseamnă acest domeniu și vor împrumuta modul de gândire propriu conceptului încercând să îl implementeze în activitatea lor de zi cu zi, indiferent în ce domeniu vor alege să își desfășoare activitatea.