CERCETARE: Stimulentele financiare scad interesul angajaţilor pentru comportamentul responsabil

0
270

important-employees’-rights

Un număr tot mai mare de companii încearcă să-şi reducă emisiile de carbon rezultate din procesele de producţie specifice. Pentru a-şi antrena angajaţii în acest proces care devine din ce în ce mai complex, multe dintre companii încearcă să le ofere stimulente financiare.

Doctoranzii de la Harvard Business School cercetează care este eficienţa acestor stimulente financiare în efortul de reducere a emisiilor de carbon ale companiilor.

CITEŞTE ŞI: VIDEO. Harvard University, campanie împotriva sticlelor din plastic

Ultimele cercetări arată că stimulentele financiare sunt asociate mai degrabă cu creşterea emisiilor de carbon, pe când stimulentele nefinanciare par să dea într-adevăr rezultate pozitive în acest proces, se arată în raportul de cercetare pentru perioada 2012-2013 al Şcolii Doctorale Harvard Business School. Doctoranzii au constatat că atribuirea oficială a responsabilităţii asupra mediului şi stimularea financiară nu îi determină pe angajaţi să aibă un comportament responsabil.

CITEŞTE ŞI: Germania sabotează iniţiativele eco

Studenţii cercetează în continuare urmărind să descopere care sunt factorii care determină luarea deciziilor în interiorul companiilor cu privire la acordarea stimulentelor financiare şi cum poate fi schimbat impactul acestora asupra cantităţii emisiilor de carbon generate de companie.

CITEŞTE ŞI: Anne Glover: Nu există nicio dovadă că tehnologiile OMG sunt mai riscante decât tehnologiile convenţionale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*