România spune DA reducerii emisiilor de gaze şi monitorizării transferului de deşeuri

0
371

deseuri

România a anunţat că susţine atât organizarea unui summit la nivel de lideri, în 2014, cât şi amendamentele propuse de Comisia Europeană, privind întărirea planurilor de control şi de inspecţie asupra transferului de deşeuri.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunţat luni că, la întâlnirea Consiliul de Mediu al UE, de la Luxemburg, România s-a declarat susţinătoare a iniţiativei secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, în vederea organizării unui summit în 2014, în cadrul căruia, ţările membre vor discuta măsurile necesare definitivării în 2015, a unui acord juridic global privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, în perioada post-2020.

CITEŞTE ŞI: Românii vor primi bani de la stat, din 2014, dacă vor produce energie regenerabilă acasă

renuable energy at home

“România a solicitat un mandat clar pentru intrarea în negocierile internaţionale, astfel încât, în 2015, să ajungem la un acord juridic echilibrat la nivel global privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră post-2020. Am susţinut şi iniţiativa secretarului general al ONU, domnul Ban Ki-moon, aceea de a avea un summit în cursul anului 2014, la nivel de lideri, pentru a putea consolida măsurile necesare definitivării în 2015, la Paris, a acordului juridic global”, a declarat telefonic Rovana Plumb.

La aceeaşi întâlnire a Consiliului de Mediu al UE, s-a pus în discuţie şi problema transferului de deşeuri. Conform ecomagazine.ro, ţara noastră are sarcina de a monitoriza atent aceste transferuri, pentru a fi evitate riscurile asupra mediului şi sănătăţii, dar şi impactul economic al transferurilor ilegale de deşeuri.

CITEŞTE ŞI: De ce vor dispărea termomentrele din 2020

SANYO DIGITAL CAMERA

Rovana Plumb a precizat că a solicitat, în acest sens, Executivului comunitar să realizeze un plan de inspecţie şi control armonizat la nivel european.

Consiliul de Mediu a finalizat luni mandatul UE pentru cea de-a 19-a Conferinţă a Părţilor la Conventia ONU pentru schimbări climatice, care va avea loc la Varşovia, pe 11-12 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*