Rețeaua națională de energie electrică funcționează, de anul acesta, și cu energie regenerabilă

0
415

Solarsonne_4

Cel mai mare parc fotovoltaic din România, aflat în orașul arădean Sebiș, începe, de anul acesta, să livreze energie electrică pentru rețeaua națională de energie. Parcul, care se întinde pe mai bine de 40 de hectare, se află încă în construcție, așa că până la terminarea lucrărilor energia nu va fi furnizată în flux continuu.

CITEȘTE ȘI: Un exemplu de responsabilitate

“Practic, în acest moment furnizăm energie în rețeaua națională, dar suntem în perioada de probe, astfel că livrarea nu este continuă, pentru că se mai fac unele ajustări de natură tehnică. Estimăm că la începutul anului viitor vom putea livra energie electrică fără întreruperi”, a declarat Dragoș Baghiu, director tehnic de proiect.

CITEȘTE ȘI: ONG-uri: Primăria Capitalei minte UE cu privire la politicile de dezvoltare durabilă

335-oprescu

În a doua etapă a dezvoltării acestui proiect suprafața acestui parc fotovoltaic se va extinde cu încă 150 de hectare. Această modificare urmează să aibă loc anul viitor, avizele dinpartea autorităților fiind în curs de obținere. La finalizarea proiectului, parcul fotovoltaica va trebui să aibă 200 de hectare, investiția în acest proiect urmând să ajungă la 100 de milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Experți: Roșia Montană se poate dezvolta durabil

documentar-rosia-montana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*