Protecția peștelui. Care sunt hibele legislației europene

0
321

 

fish-discus-marine-life-sea-fanpop-fanclubs-235205

The Guardian a analizat care sunt deciziile luate în cadrul întâlnirilor de la Bruxelles privind normele de pescuit în 2014. 

Reforma Common Fisheries Policy (CFP) a fost aplaudată în întreaga lume

Noi reforme urmărind crearea unei industrii sustenabile privind consumul de pește au fost adoptate în cadrul Parlamentului European. Prin intermediul acestor inițiative, beneficiul economic va fi depășit de valorile științifice privind decimarea peștilor în cazul în care măsuri de protejare a cantității pescuite nu vor fi aplicate. Reforma a ridicat însă cateva semne de întrebare privind implementarea și verificarea acesteia, cum ar fi gradul de verificare a cantității de pește prinsă.

CITEȘTE ȘI: Schimbările climatice și energia, ținte strategice pentru UE

europe-day

Pe lângă impunerea reușită a unui număr maxim de pești ce pot fi capturați, noua lege Common Fisheries Policy (CFP) va introduce și o interdicție de debarasare. Multe nave aruncă înapoi în apă vertebratele acvatice pentru a nu depăși limita legală de pescuit, astfel vărsând pe fundul mărilor pești morți.

Cantitatea legală de pești capturați a fost cu aproximativ 33% mai mare decât cea recomandată de oamenii de știință

Aceste legi vor intra în vigoare abia în anul 2015. Până atunci, europarlamentarii mai au responsabilitatea de a stabili care este cantitatea de pește din Marea Nordului și Oceanul Atlantic ce poate fi capturată de către navele industriale specializate. Aceștia decid anual care este valoarea maximă de pești ce pot fi prinși fără a duce la dispariția speciilor. Aceste negocieri sunt însă cunoscute ca fiind făcute după placul și interesele politicienilor, ceea ce a dus la pescuire excesivă. Între anii 1987 și 2011, cantitatea legală de pești capturați a fost cu aproximativ 33% mai mare decât cea recomandată de oamenii de știință.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*