Premiu pentru comunicare responsabilă, propus la Forumul Mondial pentru Comunicare de la Davos

0
448

cooperation

În martie 2014, a avul loc la Davos, în Elveția, cea de-a cincea ediţie a Forumului Mondial de Comunicare. Fundaţia Olexandr Feldman a iniţiat o masă rotundă pe tema „Valori, Etică şi Toleranţă în Comunicare: CSR, companii şi comunitate” în cadrul căreia a prezentat noul premiul „Toleranţă pentru viitor” („Tolerance for the sake of the Future”).

Premiul va fi acordat anual directorilor de ONG-uri şi managerilor de CSR ai companiilor care, prin acțiunile lor, promovează toleranța în comunicare şicare aduc contribuţii semnificative la viitorul comunicării responsabile din punct de vedere social. Competiţia este deschisă şi aplicanţilor din România. Mai multe informaţii se regăsesc pe website-ul Formului.

Printre criteriile de selecţie se numără rolul si importanţa proiectelor desfăşurate pentru comunitate şi pentru industrie, cât de activă a fost participarea în proiecte caritabile şi sociale şi influenţa în promovarea unei filosofii tolerante. Comitetul de Conducere va selecta nominalizaţii, iar cei trei finalişti vor fi votaţi de către public, pe baza criteriilor prezentate mai sus.

Câştigătorul premiului va fi ales de Comitetul de Conducere al Forumului, iar premiul urmează să fie decernat în cadrul Galei de la Forumul Mondial de Comunicare din 2015. Câştigătorul va primi titlul de „Ambasador Mondial pentru Toleranţă”, pentru rezultatele din 2014-2015, care demonstrează abilităţile puternice de lider ale câştigătorului, capacitatea de a influenţa compania şi de a integra nevoile societăţii cu obiectivele companiei prin proiectele sociale desfăşurate.

„Abilitatea de a rezolva probleme prin dialog este o trăsătură distinctă a culturii moderne şi un simbol al toleranţei. Fundaţia caritabilă pe care o coordonez a sprijinit întotdeauna consolidarea toleranţei în Ucraina şi la nivel mondial, iar acum este momentul să ducem această activitate la un noul nivel. În acest scop, ne-am decis să lansăm premiul „Toleranţă pentru viitor”. Consider că acest premiu va deveni un nou pilon de sprijin pentru toleranţă şi respect reciproc în întreaga lume.

Olexandr Feldman

CITEȘTE ȘI Romii, implicați în deciziile care le influențează destinul

romi

„Toleranţa este unul dintre cele mai sensibile subiecte în contextul mondial actual, cel mai bine exemplificat prin recentele evenimente din Ucraina, unde greşelile de comunicare au generat proteste în masă. Acum în mod special este foarte important să aducem Ucraina în centrul atenţiei internaţionale, arătându-ne interesul pentru dezvoltarea unei societăţi democratice care oferă oportunităţi egale pentru toţi. Fundaţia noastră îşi propune să creeze o societate tolerantă în Ucraina, bazată pe încredere şi respect reciproc.”

Maxim Vodka, preşedinte al Fundaţiei Internaţionale Olexandr Feldman.

Pe durata discuţiilor din cadrul mesei rotunde, experţi de renume internaţional în comunicare au discutat despre modul în care companiile şicomunităţile interacţionează şi se influenţează reciproc în zilele noastre. Totodată, au fost abordate nevoile şi previziunile de dezvoltare ale comunicării responsabile din punct de vedere social.

Fondul internaţional de caritate „Fundaţia Olexandr Feldman” este dedicat dezvoltării comunicării tolerante de 17 ani. Misiunea fondului este de a avea grijă de generaţiile viitoare şi de a demara programe şi proiecte sociale în domeniul sănătăţii, educaţiei, culturii şi sportului. În prezent, organizaţia se axează pe crearea unei reţele sociale în cadrul Feldman Ecopark. Comunicarea pe termen lung cu publicul reprezintă o componentă a acestei iniţiative.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*