Peste 230 de bucureșteni înoată şi strâng fonduri la Swimathon

0
411

Swimathon București, competiţia de strângere de fonduri prin înot, are loc sâmbătă, 4 iulie, la Complexul Sportiv Dinamo, bazinul acoperit „Tolea Grințescu”, de la 9 la 14. Evenimentul se află la a treia ediție la București și este organizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti FCB. Evenimentul de atragere de fonduri aduce la start 16 cauze din comunitate, 48 de echipe şi peste 230 de înotători – oameni cu spirit civic, angajați din companii, antreprenori și chiar copiii, alături de persoane publice, artiști și sportivi. Gazdele evenimentului sunt realizatorii emisiunii Sound of science, de la radio Gold FM, Sorin Badea și Petru Stratulat. Organizatorii își propun să strângă peste 120.000 lei pentru proiectele înscrise pe swimathonbucuresti.ro și așteaptă 1.000 de spectatori la eveniment.

Campania de fundraising Swimathon București 2015 strânge fonduri pentru proiecte din domenii diverse – sănătate, educație, muzică, dezvoltare personală, implicare civică. Bugetele inițiativelor înscrise sunt cuprinse între 8.000 și 27.000 de lei. Fiecare echipă de înotători are maximum 5 membri, fundraiseri-eroi, care și-au mobilizat propriile rețele sociale pentru donații.

Proiectele ediției 2015

  Asociația Consultanților în Lactație din România, pentru înființarea primei bănci de lapte matern din țară.

Asociația De-a Arhitectura pentru manuale și caiete de exerciții pentru cursurile de arhitectură, materie opțională la clasele primare.

Asociația Învingem Autismul, pentru ca 30 de copii să primească tratament individual gratuit la centrul multidisciplinar pentru educație și intervenție în cazul copiilor cu autism. Din echipă fac parte și creatoarele de modă Irina Marinescu și Adelina Ivan.

Fundația Motivation România participă cu un proiect care asigură transport școlar adaptat elevilor cu dizabilități motorii.

– Asociația MagiCamp strânge bani pentru o tabără destinată copiilor cu afecțiuni oncologice și este un proiect al realizatoarei TV, Melania Medeleanu. Din echipă fac parte Cosmin Alexandru, antreprenor și cel mai bun fundraiser la Swimathon 2014, Mihai Găinușă – realizator de radio și TV, actorul Vladimir Drăghia și realizatorul radio George Vintilă.

Fundația Policy Center for Roma and Minorities strânge bani pentru mese calde acordate timp de un an copiilor care vin la Clubul de Educație Alternativă din cartierul Ferentari.

Asociația Touched România își propune să atragă donatori pentru susținerea Casei Agar, centru rezidențial pentru victime ale violenței domestice și sărăciei.

Asociația Unu și Unu strânge fonduri pentru a lansa prima formă de sprijin telefonic din România pentru familiile cu copii prematuri. Ambasadorii celor două echipe sunt actrițele Tily Niculae și Dana Rogoz, iar echipa e formată din bloggerițele de parenting, Bogdana Dobre și Ana-Maria Mitruș, Kamara (artist) și sportivi de performanță de polo.

– Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare s-a înscris cu o inițiativă de editare a unei cărți pentru copii al cărei erou este un băiețel afectat de epilepsie – personaj real, care va și înota la eveniment. Echipa feminină de polo îi susține a treia oară la Swimathon.

Fundația Special Olympics România atrage fonduri pentru a susține participarea delegației românești de sportivi cu dizabilități la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, pentru care înoată copii cu sindrom Down, Roxana Lupu, sportivă de anduranță și aventură, dar și Peter Barta, antreprenor și consultant pentru organizații non-profit.

Fundația Make-A-Wish România aduce la Swimathon un proiect dedicat îndeplinirii dorințelor copiilor care suferă de afecțiuni medicale ce le pun în pericol viața. Pentru Make-a-wish înoată Virgil Stănescu, Președintele Clubului de baschet Steaua, și Teodora Maftei, fotograf.

– Școala de Valori vine la Swimathon cu o tabără de autocunoaștere pentru fetele cu vârsta între 17 și 21 de ani, care au nevoie de îndrumare pentru primii pași în viața adultă. Pentru ei înoată și Carmen Bunaciu, înotătoare olimpică, și chef Viorel Copolovici.

Centrul de Resurse pentru Participare Publică strânge fonduri pentru asistența în advocacy acordată grupurilor și comunităților locale.

Asociația Music Camp International înoată la Swimathon București 2015 pentru o tabără muzicală pentru copii, care pleacă de la convingerea că oricine poate învăța să cânte.

Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică strânge bani pentru a trimite echipa României la Campionatul Mondial de Dezbateri de la Singapore. În echipă înoată și avocatul Florentin Țuca de la Țuca, Zbârcea și Asociații.

Fundația Comunitară București, organizator al evenimentului, strânge fonduri pentru a acoperi o parte din costurile ediției Swimathon din acest an.

Intrarea la evenimentul de sâmbătă este liberă, iar donațiile se pot face la bazin, în timpul competiției, sau până la 31 iulie, online pe platforma swimathonbucuresti.ro.

Lucrurile se mișcă. Dacă faci valuri!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*