Normele de mediu, la un pas de a aduce România în atenţia Curţii de Justiţie a UE

0
361

mediu

Prin pachetul lunar de decizii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor conform legislației UE, Comisia Europeană inițiază acțiuni în justiție împotriva statelor membre care nu au respectat întocmai obligațiile ce le revin în temeiul dreptului UE. Aceste decizii, care acoperă un număr mare de sectoare, vizează garantarea aplicării corecte a legislației UE în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor.

Comisia a adoptat joi, 26 septembrie220 de decizii, inclusiv 32 de avize motivate și 6 sesizări ale Curții de Justiție a Uniunii Europene. 5 dintre aceste decizii se referă la România. Pentru mai multe informații privind procedura în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, a se vedea MEMO/12/12.

CITEŞTE ŞI: Comisia Europeană: Măsuri pentru restabilirea încrederii în sistemul medical

Mediu: Comisia solicită unui număr de patru state membre să adopte normele UE privind emisiile industriale

Comisia Europeană îndeamnă Italia, Ciprul, Slovenia și România să trimită urgent detalii cu privire la modul în care legislația UE privind emisiile industriale este transpusă în legislația națională. Noua Directivă privind emisiile industriale înlocuiește și actualizează vechile norme în scopul de a preveni, reduce și, pe cât posibil, elimina poluarea provenind din activitățile industriale, și trebuia să fie transpusă în legislația națională până la data de 7 ianuarie 2013. Statele membre în cauză au depășit termenul-limită și, la data de 21 martie 2013, le-au fost transmise scrisori de notificare oficială. În acest context, Comisia le trasmite acum avize motivate. În cazul în care cele patru state nu acționează în termen de două luni, cauzele lor pot fi înaintate Curții de Justiție a UE, caz în care li se pot impune sancțiuni financiare.

CITEŞTE ŞI: Sistemul de învăţământ european, informatizat complet până în 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*