KazMunayGas a publicat primul raport anual de sustenabilitate

0
497

kaz

KazMunayGas – compania-mamă a Grupului Rompetrol – a publicat raportul de sustenabilitate, pregătit pentru prima dată, pe baza standardelor de raportare internaționale.

Raportul abordează cele mai importante aspecte ale sustenabilitatii, din perspectiva companiei naționale: implicarea părților co-interesate, sănătate și siguranța în muncă , protecția mediului, dezvoltare corporativă și investitiile financiare pentru sprijinirea și dezvoltarea regiunilor unde compania are operațiuni de explorare și productie.

KazMunayGas a publicat rapoarte de CSR încă din 2008, dar în 2013 este pentru prima dată când documentul a fost elaborat în conformitate cu cerințele Global Reporting Initiative .
Raportul privind dezvoltarea durabilă a JSC NC KazMunayGas pentru 2012 a fost aprobat de Consiliul de Administrație al companiei naționale la data de 25 septembrie 2013.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV – Orange vine în ajutorul părinților cu o aplicație care îi ajută să își supravegheze copiii pe internet

internetsafetypic

Pentru realizarea raportului, compania a analizat indicatorii de performanță economică, de mediu și sociali, pe baza metodologiei de raportare furnizate de GRI .

KazMunayGas intenționează să publice anual un raport privind dezvoltarea durabilă.

Compania națională pe acțiuni KazMunayGas a fost printre primele din Kazahstan implicate în dezvoltarea domeniului responsabilității sociale și a a avut acțiuni susținute de crestere a dezvoltării durabile a companiei.
KMG are un impact mare asupra dinamicii industriei de petrol și gaze la nivel național și internațional. Strategia de dezvoltare până în 2022 definește direcția și principalele activități, stabilește indicatori calitativi și cantitativi pentru sustenabilitate și o creștere economică integrată – pentru companie și societate în ansamblul ei. Compania a fost printre primele din Kazakhstan care a implementat un sistem de management integrat, în conformitate cu standardele internaționale ISO 9001 , ISO 14001 si OHSAS 18001, care a abordat problema de management al călitații, a protecției mediului, a sănătații și securității ocupaționale .

CITEȘTE ȘI: Top 10 retaileri responsabili față de mediu în România

Globe-in-hand

KazMunayGas continuă să se implice an de an în susținerea problemelor sociale, în dezvoltarea resurselor umane, educație, sănătate, sport, precum și în implementarea proiectelor de mediu.
În fiecare an, compania oferă sponsorizări și sprijin caritabil pentru veterani, angajați pensionari ai industriei de petrol și gaze. Grupul țintă pentru activitățile tip CSR este format din copii abandonați ( îngrijiți în orfelinate ), persoanele cu handicap, pensionari și persoane cu venituri mici.
KMG sponsorizează proiecte educaționale, concursuri educative, susține de tinerii talentați care promovează dezvoltarea limbii kazahe și promovarea patrimoniului cultural.
Compania acordă o atenție deosebită sprijinirii sportului – prin susținerea federațiilor naționale de box, tenis, judo și golf .

Scopul KMG este de a intra până în 2022 în Top 30 companii de petrol si gaze din lume, prin proiecte de investiții având o reputație și competitivitate în creștere, grație proiectelor ample de dezvoltare durabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*