Imprimantele 3D ajung în şcolile din România

Mai multe şcoli din România devin hub-uri de imprimare 3D, printr-un proiect susţinut de ECDL cu sprijinul Dedeman, alături de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România şi Ministerul Educaţiei.

0
475

Parte dintr-un proiect pentru meseriașii viitorului, „3DUTECH” (EDUTECH) își propune să creeze noua generație de specialiști care să poată utiliza imprimantele 3D, printr-un proiect în care imprimantele 3D ajung în şcolile din România.

Hub-urile de printare 3D vor intra în funcțiune în:

• București la Colegiul Tehnic Mecanic ‘Grivița’, Colegiul Național ‘Elena Cuza’ și ECDL EduHub din Veranda Mall
• Bacău la Colegiul Național ‘Ferdinand I’
• Oradea la Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’
• Timișoara la Colegiul Național ‘Constantin Diaconovici Loga’
• Suceava la Colegiul Național ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ – Rădăuți
• Brașov la Colegiul Național ‘Unirea’
• Râmnicu Vâlcea la Colegiul Național de Informatică ‘Matei Basarab’
• Tulcea la Colegiul Dobrogean ‘Spiru Haret’

Printarea 3D a deschis calea unei noi revoluții industriale, care va schimba lumea pe care o știm azi. În același timp, imprimantele 3D dau naștere unor noi meserii ce presupun un anumit set de cunoștințe. ECDL ROMANIA împreună cu Dedeman își doresc să facă parte din această revoluție și să susțină tinerii din România în dobândirea abilităților de utilizare a imprimantelor 3D. Prin intermediul campaniei “3DUTECH. Modelează viitorul. Printează-l 3D!”, 20 de profesori și 200 de elevi din liceele din România vor avea oportunitatea să-și dobândească certificarea de printare 3D, certificare recunoscută internațional.

Educația trebuie să inspire, să ofere cunoștințe practice și să lase loc imaginației. Atunci când vine vorba de a pune în practică educația primită, toți ne confruntăm cu o dilemă în alegerea unei cariere. Prin această campanie, ne dorim să susținem o educație bazată pe noi tehnologii și să oferim elevilor și profesorilor competențe relevante și utile pentru viitor.

Mediul de afaceri estimează că noul specialist cu pregătire medie este cu adevărat productiv dacă deţine deja noţiuni de utilizare eficientă a computerului, iar în viitorul apropiat va avea nevoie de cunoştinţe de imprimare 3D în multe domenii de activitate. Modelarea 3D va deveni la fel de răspândită precum web design-ul. Oricine va şti modelare 3D va putea să ofere servicii în piaţă, fiind şi mai uşor angajabil. De asemenea, boom-ul imprimantelor 3D din următorii ani va crea o nouă meserie: tehnician imprimare 3D. Nu în ultimul rând, orice inovaţie tehnologică lansează un nou val de companii pe piaţă, deci vor exista oportunităţi la nivel antreprenorial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*