IKEA a strâns 7,7 milioane de euro pentru UNHCR în campania “O viață mai bună pentru refugiați”

0
302

Brighter Lives for Refugees

Campania anuală „O viață mai bună pentru refugiați” a fost organizată pentru prima dată în toate magazinele IKEA din lume, în perioada 3 februarie – 29 martie 2014. Pentru fiecare LEDARE (bec LED) cumpărat, IKEA Foundation a donat 1 euro către Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR).

La nivel global, Compania IKEA a strâns 7,7 milioane de euro, care îi vor ajuta pe reprezentanţii UNHCR să asigure lumină și energie sustenabilă pentru 350.000 de copii și familii care locuiesc în taberele de refugiați din Etiopia, Ciad, Bangladesh și Iordania. Cu ajutorul acestei donații, vor fi achiziționate surse de iluminat stradal pe bază de energie solară, felinare solare de interior și alte produse ce funcţionează cu energie regenerabilă, cum ar fi plitele de gătit eficiente energetic. Campania va finanța și programe de îmbunătățire a învățământului primar.

Clienții Magazinului IKEA din București au cumpărat 18.458 de bucăţi de becuri LEDARE în perioada 3 februarie – 29 martie 2014, care au contribuit la campania globală “O viață mai bună pentru refugiați”.

În prezent, sunt aproximativ 10,5 milioane de refugiați la nivel global și jumătate dintre ei sunt copii. Pentru mulți dintre aceștia, singura opțiune pentru a supraviețui este traiul într-o tabără de refugiați, unde lipsa luminii după apus poate avea efecte devastatoare asupra siguranței. Activități simple, precum mersul la toaletă, colectarea apei sau simpla deplasare in alt spațiu pot fi dificile și periculoase, în special pentru femei și fete. Îmbunătățirile finanțate de campanie vor contribui la transformarea fiecărei tabere de refugiați într-un cămin mai sigur și mai potrivit pentru copiii refugiați și familiile lor. De exemplu, o singură sursă de iluminat stradal pe bază de energie solară poate ajuta aproximativ 300 de refugiați, astfel încât aceștia să poată circula în siguranță după lăsarea întunericului și o singură lampă solară poate ajuta o familie formată din cinci persoane să ia cina în liniște sau să își ajute copiii să îşi facă temele după lăsarea întunericului.

„Lipsa accesului la iluminat și energie afectează siguranța și educația a milioane de refugiați din toată lumea, în special femei și copii. Le mulțumim clienților și angajaților IKEA pentru contribuția semnificativă adusă în această campanie. Mulțumită lor, le vom sigura lumină și energie celor mai vulnerabili oameni din lume”, declară Înaltul Comisar din cadrul Națiunilor Unite pentru Refugiați António Guterres.

IKEA Foundation a început parteneriatul cu UNHCR în 2010 și a ajutat la furnizarea de adăpost, îngrijire și educație pentru familiile și copiii din taberele de refugiați și comunitățile cu probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*