Guvernul încurajează companiile responsabile social

0
486

Noi încurajăm, ca Guvern, în strategia noastră, ca responsabilitatea socială corporativă să se înţeleagă corect şi să se aplice şi în România. Şi aici, faţă de alte ţări, există un decalaj referitor la înţelegerea companiilor de a privi responsabilitatea socială ca obiectiv strategic de dezvoltare.

Responsabilitate socială corporativă. Despre ce este vorba?

În acest sens nu e neapărat nevoie de reglementări. Sigur, reglementările sunt motivante dacă reuşim să acordăm anumite facilităţi pentru cei care se gândesc la responsabilitatea socială. Şi pot să dau un singur exempu: când eram întreprinzător, solicitam ca prin legislaţie să se lase la îndemâna companiei, care este sau ar trebui să fie foarte interesată de exemplu de starea de sănătate a angajaţilor, să se permită angajatorului să se scadă din CAS ul care se plăteşte şi se duce undeva la … şi vedem ce se întâmplă de ani de zile, nemulţumirea faţă de ce se întâmplă cu banii de la Sănătate şi cum ajung… am spus să se lase angajatorului care nu poate să facă o deturnare de bani pentru că se preocupă  ca toţi angajaţii să îşi facă pe lângă medicina muncii, pe care trebuie conform legii să o practice, să se preocupe şi de aspecte care sunt mai sensibile. De exemplu, pentru femei, să le plătească acea consultaţie medicală pentru prevenţia cancerului la sân sau pentru prevenţia cancerului uterin sau pentru control la ochi. Eu îmi amintesc, în compania mea, când am făcut un control, am cumpărat 150 de perechi de ochelari. Sigur că a venit controlul şi a spus că este nedeductibilă suma, dar mergea direct pe o chestiune foarte clară. Mai grav, atunci când angajatorul cheltuie pentru prevenţie pentru angajaţi, pe termen mediu şi lung se face economie pentru că făcând prevenţie frecvenţa de îmbolnăvire a oamenilor este mai mică şi cheltuiala de la bugetul de stat pentru a vindeca este mai mică, dat fiind faptul că mai greu vindeci decât previi.

La vremea respectivă solicitam aceste fonduri ca reprezentant al patronatelor… sigur că acum din poziţia de ministru pot din interior să susţin acest lucru… în dialogul pe care eu îl fac cu patronatele încerc să identific care ar fi punctele cele mai sensibile pe care am putea să le introducem în această responsabilitate socială. Deci eu ceream la momentul respectiv să se facă o direcţionare a banilor direct pe problema de sănătate a oamenilor.

Acesta este un exemplu de politică pe care am spus să o externalizăm şi să o dăm angajatorului. Apoi dacă angajatorul vrea să facă o creşă pentru copii angajaţilor. Este un deficit de creşe. Am putea să spunem: da o parte din impozite, dacă totul e decontat, dacă şi copiii sunt acolo, angajaţii sunt bucuroşi că au copiii aproape şi în siguranţă, ar putea, o sumă direct din impozite, să meargă pe spre creşă pe care a deschis-o angajatorul pentru că ştim clar că se duce pe o destinaţie precisă şi controlabilă. Acestea ar putea fi politici publice făcute de Guvern fără teama că ar fi un minus în buget pentru că se duc pe destinaţii precise. Pe de altă parte cultura organizaţională trebuie îmbunătăţită şi la nivelul companiilor private, adică şi tu trebuie să fii preocupat, ca angajator, să creezi o stare de confort, pentru că nu e fericit nimeni că trebuie să muncească de dimineaţă până seara, dar o stare de confort, o comunicare bună, ar putea duce la îmbunătăţirea relaţiilor între angajat şi angjator.

Maria Grapini este Ministru delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*