Giving Tuesday

0
969

În ultima marți din noiembrie, după campanii comerciale precum Black Friday și Cyber Monday, se sărbătorește Giving Tuesday.  Inițiată de echipa de la 92Y Belfer Center for Innovation & Social Impact – un  centru cultural din New York,  Statele Unite, ideea #GivingTuesday a fost lansată în 2012 și a devenit rapid o mișcare internațională adoptată de peste 100 de țări în 2017.

Giving Tuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și potențialul mediilor sociale, creând un context care aduce împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate.

Milioane de oameni din toată lumea, indiferent de etnie, religie, cultură, statut social, marchează ultima marți din luna noiembrie prin gesturi de generozitate pentru a sprijini cauzele în care cred și comunitățile în care trăiesc prin campanii și evenimente de fundraising, voluntariat, donații în alimente, servicii și produse și nu numai. Fiecare act de generozitate contează, dar acestea au și mai mare însemnătate și impact când dăruim împreună.

În 2017, România se alătură oficial mișcării internaționale, Giving Tuesday România este o inițiativă a Asociației Envision (dezvoltator Galantom) în parteneriat cu ARC (Asociația Pentru Relații Comunitare) și Asociația TechSoup România. Organizatorii inițiativelor locale sunt invitați să înscrie acțiunea lor pe www.givingtuesday.ro și să folosească #GivingTuesdayRo în comunicare pentru a facilita crearea unei hărți a implicării românilor de ziua faptelor bune.

Despre Asociația Envision România

Asociația Envision România (www.envisionromania.org/) creează punți de legătură între dorința oamenilor de a ajuta și posibilitatea de a o face. Prin dezvoltarea unor instrumente precum Galantom.ro, Redirectioneazadoilasuta.ro și Voluntariatul Schimbă, Envision România îți propune să contribuie la creșterea gradului de implicare socială și susținerea dezvoltării sectorului non-guvernamental.

Despre ARC
ARC România (www.arcromania.ro) lucrează de peste 15 ani pentru a încuraja filantropia ca mecanism de schimbare socială. Lucrăm cu toți cei care caută resurse pentru a-și ajuta semenii, cu cei care doresc să ofere resurse pentru a transforma vieți și construim mecanisme care să facă transferul acesta de resurse mai simplu și mai eficient.

Despre Asociația TechSoup România

TechSoup România (https://www.techsoup.ro/) oferă acces la produse software, cursuri și resurse de învățare pentru ONG-uri. Creată în 2010, TechSoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori.

Contact ONG-uri și companii: Andrei Chirtoc / Andrei Chirtoc – 0721 765 383 / andrei.chirtoc@galantom.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*