Doi români stabiliți în Anglia au parcurs aproape 3000 de kilometri din Londra în București, pentru a susține educația copiilor fără posibilități din România

0
892
METADATA-START

Alex M. Alexandrescu și Silviu Chirilă, doi tineri români stabiliți în Marea Britanie, au pornit pe biciclete din fața Parlamentului britanic și au parcurs 2907 de kilometri până în fața Parlamentului României, cu un scop clar, acela de a sprijini programele de educație a copiilor defavorizați din România. La sosire, i-au întâmpinat copiii pentru care au strâns mai bine de 2600 de lire donații.

Călătoria lor a început pe 29 aprilie și s-a încheiat pe 5 iunie, după ce au trecut prin nouă țări (Marera Britanie, Franța, Olanda, Belgia, Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, România). Cei doi sportivi au intrat pe bulevardul Unirii din București purtând setagul României, iar în Piața Constituției i-au așteptat, cu baloane, pancarte si stegulețe, copiii îngrijiți de Fundația FARA, pentru care Silviu Chirilă și Alexandru M. Alexandrescu au pornit în această aventură pe două roți. Alături de copii în piață au fost rudele și prietenii tinerilor.

Pentru a-i încuraja pe parcursul excursiei, copiii Fundației FARA le-au trimis filmulețe în care răzuiau pe o hartă țările pe care tinerii le lăsau în urmă.

”Cel mai greu a fost gândul că în fiecare dimineață ne trezim și trebuie să pracurgem 100 de kilometri, și că a doua zi va fi la fel, și a treia zi, și tot așa. A trebuit să ne obișnuim cu durerea constanta în tot corpul, dar chiar și în  cele mai grele momente mesajele primite de la copii și de la susținători, precum și donațiile ne dădeau energie să mergem mai departe, ca să ducem această călătorie la bun sfârșit” – Silviu Chirilă, inițiatorul EnTOURance – London to Bucharest Cycle

Aseară cei doi români au venit în vizită la copiii pentru care au strâns donațiile. Copiii locuiesc în Casa Sf. Gabriel a Fundației FARA. Cei mici le-au făcut turul casei, apoi împreună au răzuit și România pe harta pe care, mai bine de o lună, le-au urmărit traseul, iar Silviu și Alexandru au trasat cu carioca pe hartă fiecare oraș prin care au trecut în drumul lor de la Londra la București.

”Dacă prin gestul nostru am reușit să-i inspirăm măcar puțin pe copii să persevereze în tot ceea ce fac, atunci ne-am atins scopul. Este prima excursie caritabilă pe bicicletă pe care o facem și am vrut să fie pentru educație, pentru că este un mijloc sigur de a trece peste problemele vieții. – Alexandru M. Alexandrescu inițiatorul EnTOURance – London to Bucharest Cycle

Ideea a găsit ecou în inimile a peste 80 de donatori care au decis să le sprijine inițiativa. Pana acum au strâns prin crowdfunding peste 2600 de lire. Tinerii și-au finanțat singuri această aventură, astfel încât toți banii donați vor ajunge direct la Fundația FARA, pentru a-i încuraja pe copiii din casele de tip familial Sf. Nicolae din Suceava și Sf. Gabriel din Popești Leordeni, ai Fundației FARA, să-și continue studiile.

Alexandru M. Alexandrescu este în Anglia din 2011, când a început studiile la University of Manchester pentru o licență în management internațional cu specializare în studii Americane. În decembrie a absolvit masteratul în analiză economică și strategie. Recent a înființat un startup cu alți 3 prieteni.

Silviu Chirilă a studiat din 2010 Universitatea din Southampton, facultatea de Inginerie Electronică, acum este programator la compania McLaren.

Înainte de plecare, Silviu s-a întâlnit cu Iuliana Pătrășcan (Lăpădat) o tânără care a crescut în casa Sf. Gabriel, iar acum locuiește alături de soțul și bebelușul ei la Londra. Iuliana a fost printre primii copii intrați în casa de tip familial, la deschiderea acesteia în 1999. De asemenea, a fost și prima absolventă de facultate din Casa Sf. Gabriel și servește adesea drept exemplu pentru copiii mai mici din casă. Iuliana i-a povestit importanța Fundației FARA în viața ei.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentUltima săptămână pentru înscriere la Programul MOL de promovare a talentelor
Articolul următorÎn apărarea europenilor
Sunt pasionată de evoluția conceptului de CSR, până în măduva oaselor! Am absolvit diferite programe de studii în domeniul Comunicării, iar în ultimii 5 ani am dezvoltat un program de training care are ca scop înțelegerea conceptului de CSR și integrarea lui în strategia de business. În scopul îmbunătățirii acestui program, cercetez în continuare în ce măsură conceptul de sustenabilitate este viabil din punct de vedere economic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*