Cum afectează colapsul Guvernului american politicile din domeniul Energiei şi al Mediului

0
367

United_States_Capitol_-_west_front

Luni, Guvernul american a intrat în colaps pentru prima dată în ultimii 17 ani. Asta înseamnă că activitatea multora dintre agenţiile guvernamentale responsabile pentru monitorizarea vremii, climei şi consumului de energie va fi redusă, fiind forţate să facă disponibilizări şi să păstreze angajaţi cât să nu îşi întrerupă activitatea definitiv.

Agenţia pentru Protecţia Mediului. APM a primit una dintre cele mai mari lovituri dintre toate agenţiile guvernamentale. Aproximativ 96% dintre angajaţi refuză să mai vină la serviciu ceea ce înseamnă că agenţia nu îşi mai poate desfăşura activitatea. Managerii unor mari companii care se ocupă de ecologizare vor fi nevoiţi să muncească la propriu, în locul muncitorilor care au fost trimişi acasă, dacă încetarea activităţii agenţiei va pune în pericol sănătatea oamenilor. Deocamdată cei care se ocupă de reglarea nivelului de pesticide, cei care se ocupă de implementarea principalelor strategii de reducere a poluării aerului şi cei care se ocupă de programul APM care stabileşte standardele de producere a biocombustibilului vor continua să stea casă.

CITEŞTE ŞI: Europa, grav afectată de fenomene generate de încălzirea globală. Ce se întâmplă cu România

Parcurile naţionale. Ieri Google a aniversat cea de-a 123-a aniversare a Yosemite National Park.  Astăzi, toate parcurile naţionale din America, monumentele istorice şi muzeele administrate de stat sunt închise. Totuşi industria extractivă de petrol şi gaz va mai continua să funcţioneze pe terenurile publice până când şi aceste eforturi de producere de energie se vor opri de la sine. Şi în acest domeniu vor fi foarte puţini cei care vor mai munci, scrie thinkprogress.org

CITEŞTE ŞI: Grant de 4 milioane de euro pentru mobilitatea urbană sustenabilă

Departamentul pentru Energie. A pierdut 69% dintre angajaţi. Mulţi dintre cei care conduceau lucrări de cercetare în domeniul energiei şi-au întrerupt activitatea. Doar cei care supraveghează materialele nucleare şi reţelele electrice precum şi cei care sunt responsabili de curăţarea mediului înconjurător continuă să mai vină la serviciu.

CITEŞTE ŞI: Politicile privind eficientizarea consumului de apă. Cum contribuie la dezvoltarea durabilă a afacerilor

NASA. Şi în cazul acestei agenţii 97% dintre angajaţi vor sta acasă în timpul crizei recent declanşate. Doar oamenii de ştiinţă care lucrează la Staţia Spaţială Internaţională continuă să mai vină la serviciu, iar agenţia trebuie să se asigure că îşi fac treaba perfect.

CITEŞTE ŞI: Normele de mediu, la un pas de a aduce România în atenţia Curţii de Justiţie a UE

Vestea bună este că unele dintre agenţiile guvernamentale au reuşit să se eschiveze în faţa situaţiei de criză. Iată câteva exemple:

Serviciul Naţional de Meteorologie. Americanii vor continua să primească informaţii despre vreme şi posibile fenomene meteo extreme pentru că, în ciuda colapsului în care se află acum Guvernul american, serviciile care se ocupă de operaţiuni de urgenţă vor continua să funcţioneze. Cu peste 3.900 de angajaţi SNM este printre cele mai mari organizaţii guvernamentale care nu s-au închis.

Serviciul de reabilitare după Uraganul Sandy. Odată cu criza Executivului american s-au născut şi primele temeri că procesul de reconstituire a coastei de Est a SUA, după dezastrele provocare de uraganul Sandy, se va opri. Însă inginerii care se ocupă de acest proces şi care fac parte din Armata Americană au declarat că proiectele pe care le-au început au deja bugete, deci vor continua să îşi desfăşoare activitatea. Însă finanţările ulterioare vor fi oprite pe durata crizei, ceea ce ar putea afecta într-o oarecare măsură procesul de reconstrucţie.

Administraţia de Informare în domeniul Energiei.  Conform declaraţiilor directorului administraţiei, instituţia are fonduri cât să mai funcţioneze până pe 11 octombrie. Administraţia de Informare în domeniul Energiei oferă rapoarte săptămânale cu privire la invenţiile americane legate de petrol şi gaze naturale cât şi informaţii periodice despre stadiul de dezvoltare al energiei regenerabile pe teritoriul SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*