The Change Hub, primul hub educațional dintr-o instituție de învățământ de stat din România

0
1613

În această toamnă 2017, Cristi Lupescu, un elev de doar 18 ani, a lansat  The Change Hub, primul hub educațional dintr-o instituție de învățământ de stat din România, în incinta liceului Spiru Haret, București. Proiectul este realizat în parteneriat cu Liceul Spiru Haret și Asociația Școala de Valori.

În această toamnă a fost lansat primul hub educațional dintr-o instituție de învățământ de stat din România. Construit în parteneriat cu Liceul Spiru Haret, București și Asociația Școala de Valori, The Change Hub creează un mediu de învățare în care liceenii din Spiru Haret și profesorii lor, împreună cu specialiști din diverse organizații din București, împărtășesc informații pe subiecte de interes comun și construiesc împreună diverse inițiative educaționale.

Fondatorul hub-ului este Cristi Lupescu, elev al Spiru Haret și participant în mai multe proiecte ale Școala de Valori (Antreprenor de viitor, Bani de Buzunar și Excepționalii). Îndrăgostit de educația non-formală, după o vizită la mai multe organizații care o practică în Olanda, Cristi a decis să creeze în liceul în care studiază un spațiu al învățării non-formale. Ideea a primit aprobare de la directorul liceului și de la consiliul de administrație și, după doar 13 zile de efort, implicare, mobilizare de resurse, The Change Hub a fost inaugurat. De atunci și până astăzi, The Change Hub a organizat numeroase training-uri pentru membrii comunității, training-uri de dezvoltare personală și profesională, susținute de specialiști din Școala de Valori, dar și de antreprenori și oameni de business din comunitatea bucureșteană.

Dacă la începutul proiectului, munca se împărțea între 5 voluntari care aveau în grijă HUB-ul, acum, la doar o lună de activitate, echipa este mult mai numeroasă. Dintre cei 5 membri fondatori, elevi ai liceului Spiru Haret, 4 sunt implicați în comunitatea Școala de Valori, în urma participării la proiectele sau programele de voluntariat ale organizației.

Cristi este și unul dintre Alumnii activi din comunitatea Școala de Valori. Proiectele la care a participat sunt: Antreprenor de viitor, Bani de Buzunar și Excepționalii. La Excepționalii, Cristi a organizat unul dintre cele 12 proiecte de impact create în comunități, cu scopul de a oferi altor tineri experiențe de învățare revelatoare. Proiectul coordonat de către acesta a fost Spark Plug, o conferință care a creat conexiuni între oameni de succes și adolescenți și care s-a bucurat de mare succes.

Școala de Valori antrenează de 7 ani creativitatea tinerilor și încurajează adolescenții precum Cristi să-și asume puterea, să-și creeze echipe și, împreună, să transforme prin educație comunitățile în care trăiesc. În cei 7 ani de existență, pragul Școala de Valori a fost trecut de peste 30 000 de astfel de tineri, capabili, puternici, dornici de dezvoltare, care au descoperit metode de predare alternative și care, împreună cu alți tineri de vârsta lor, au contribuit la a pune educație pe harta valorilor personale ale celor din generația lor.

Te invităm să-i cunoști pe acești tineri și să donezi pentru proiectele Școala de Valori, în care aceștia se cunosc și prind aripi! Donația ta înseamnă o investiție în acești tinerii cu inițiativă, care ne inspiră să acționăm! Există deja sute de donatori în comunitatea organizației, intră în echipă și hai împreună să încurajăm adolescenții să îndrăznească să devină cine sunt cu adevărat!

*Povestea lui Cristi face parte din campania #DareTo, în care Școala de Valori prezintă poveștile de succes ale tinerilor îndrăzneți care ne inspiră, ale adolescenților cu inițiativă, care acționează ca să schimbe lumea. Mai multe despre campanie găsești accesând: http://scoaladevalori.ro/ce-este-dareto-si-cum-poti-ajuta-educatia/.

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTimișoara a semnat Pactul local pentru combaterea traficului ilicit
Articolul următorGiving Tuesday
Social Responsibility Magazine își propune sa fie o sursă de informații, atent selecționate, în domeniul responsabilității sociale care să devină repere pentru proiecte și inițiative noi în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*