Casa Poporului ar putea deveni prima clădire publică sustenabilă din România

0
667

parlament

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat într-o conferinţă de presă privind consumul eficient de hârtie din instituţia pe care o conduce că are în vedere o strategie integrată de funcţionare a Camerei Deputaţilor prin care vrea să transforme clădirea Parlamentului într-o clădire verde.

„Proiectul Paperless face parte dintr-o strategie mai mare de funcţionare sustenabilă din care face parte şi un proiect de audit energetic pentru Camera Deputaţilor. În parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului se încearcă auditarea clădirii Parlamentului din punctul de vedere al consumului de energie. De exemplu pentru încălzirea acestei clădiri, costurile sunt ca ale unui oraş de 8.000-10.000 de locuitori. Încercăm încet- încet să ne ducem către o societate modernă. Vrem să ne ducem şi noi către ideea în care Parlamentul României să fie ca Parlamentul Germaniei, o clădire verde”, a spus Valeriu Zgonea.

La sfârşitul sesiunii parlamentare trecute a fost iniţiat proiectul „Paperless” la Camera Deputaţilor care prevede strângerea tuturor imprimantelor şi copiatoarelor din birourile din Camera Deputaţilor, fiind înfiinţate centre de multiplicare pe fiecare etaj. Scopul acestei acţiuni este reducerea consumului de hârtie din Parlament, iar economiile generate se ridică în acest moment la 17.500 de lei.

CITEŞTE ŞI

Parlamentul României – Economii 17.500 de RON din utilizarea eficientă a hârtiei

România ar putea prelua modelul Marii Britanii de management al deşeurilor

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*