Administraţia Obama, noi standarde pentru reducerea amprentei de CO2

0
580

carbon

La sfârşitul săptămânii trecute, administraţia Obama a ridicat pentru prima dată problema protecţiei generaţiilor viitoare împotriva emisiilor de carbon generate de fabricile care vor fi construite în următorii ani în SUA. În acest sens reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA au discutat şi despre limitele care ar trebui impuse noilor fabrici privind emisiile de CO2.

Generaţia marilor consumatori de energie, giganţii industriei americane, este deja responsabilă pentru 40% din emisiile de carbon din SUA, scrie The Guardian. De aceea nu ar putea exista o misiune mai bună pentru cetăţenii unei naţiuni democratice decât aceea de a lua toate măsurile necesare pentru ca generaţiile viitoare să se poată dezvolta într-un mediu curat.

CITEŞTE ŞI: Reglementarea inteligentă a adus Uniunii Europene economii de 32,3 mld. de euro în 5 ani

La nivel global cei mai călduroşi 10 ani s-au înregistrat din 1998 până în prezent. Anul trecut a fost chiar cel mai călduros, în medie, în secolul XX, pentru Statele Unite. America, spun specialiştii, a cheltuit deja 140 de miliarde de dolari pentru a acoperi pagubele generate de incendiile de pădure, uragane, inundaţii, fenomene care au fost accentuate de-a lungul timpului de schimbările climatice.

Ce presupun noile standarde impuse de EPA (Environamental Protection Agency)

Gina McCarthy directorul EPA, a specificat în discursul de la sfârşitul săptămânii trecute că noile standarde pentru limitarea emisiilor de carbon nu vor fi impuse şi fabricilor care funcţionează deja.

Propunerea pentru limitarea emisiilor de carbon stabilește limitele naționale de emisie a CO2 pentru noile centrale electrice care vor funcţiona pe bază de gaze naturale și cărbune. Astfel noile instalații care funcţionează pe bază de cărbune ar trebui să nu depăşească limita de 1.000 de kilograme de CO2 per megawatt-oră, în timp ce instalațiile de gaze naturale ar trebui să nu depăşească limita de 1.100 de kilograme de CO2 per megawatt-oră.

CITEŞTE ŞI: Cum ar putea deveni responsabile lanţurile de restaurante fast food

Reprezentanţii EPA au asigurat că vor avea în continuare dicuţii cu specialişti şi reprezentanţi ai societăţii civile astfel încât noile standarde să se armonizeze atât cu nevoile societăţii cât şi cu cele ale marilor producători de energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*