30.000 de elevi de liceu din toată țara au acum acces gratuit la cărțile din Biblioteca Digitală Vodafone

0
361

mircea cartarescu la evenimentul  de lansare a bibliotecii digitale

30.000 de elevi din 200 de licee din toata țara au acum acces gratuit la cărțile din Biblioteca Digitală Vodafone. Elevii pasionați de lectură pot descărca unul din cele 100 de titluri de carte disponibile, direct pe telefonul mobil sau pe tabletă, printr-o simplă scanare a unui cod QR, din Biblioteca Digitală, iar descărcarea oricărui fișier este gratuită, indiferent de rețeaua de telefonie mobilă a utilizatorilor. Până la sfârșitul anului, numărul liceelor din întreaga țară în care se va regăsi Biblioteca Digitală Vodafone va ajunge la 300.

Biblioteca Digitală din Licee este o inițiativă digitală socială, susținută de Vodafone România și BookLand. Proiectul oferă, în prezent, acces gratuit la 100 titluri de carte, împărțite în următoarele categorii: Beletristică, Dezvoltare personală, Istorie și Mitologie, Limbi străine, Știință, Teatru, Poezie și Artă. Titlurile sunt din programa școlară, dar nu numai, și provin de la 55 de edituri românești. Din lista autorilor disponibili în “Biblioteca Digitală Vodafone” pentru licee fac parte atat scriitori români din programa școlară, cum ar fi: I. L. Caragiale; George Coșbuc; Mihai Eminescu, cât și scriitori străini cum ar fi:  Alphonse Daudet; Jules Verne; Virginia Woolf.  Până în prezent, liceenii din România au realizat peste 11.000 de descărcări, iar cele mai căutate cărți au fost:  “Gramatica limbii engleze”, “Hărți Județe în România” și “1001 de Nopți”.

CITEȘTE ȘI: iPhone ar putea funcționa, în curând, cu energie solară

iPhone5-399

Biblioteca Digitală Vodafone este disponibila deja în peste 200 de licee din București, Sibiu, Buzău, Focșani, Ploiești, Timișoara, Bacău, Iași, Alba Iulia și Arad și până la sfârșitul anului va fi prezentă în 300 de licee din țară. Astfel, proiectul va fi extins și în liceele din Brăila, Brașov, Cluj Napoca, Constanța, Pitești, Râmnicu Vâlcea și Vaslui. Printre liceele din București, în care Biblioteca Digitală este disponibilă, se numără și Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Colegiul Național I. L. Caragiale, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Colegiul Național Iulia Hașdeu, Școala Centrală sau Colegiul Național Ion Creangă.

Totodată, conținutul bibliotecii poate fi accesat de oricine pe tabletă sau smartphone prin site-ul www.scoala.bibliotecapemobil.ro, unde este disponibilă și lista completă a cărților și autorilor din Biblioteca Digitală.

CITEȘTE ȘI: Biblioteca Națională a României își deschide porțile pentru nevăzători

reading_club

Noua etapă a proiectului Biblioteca Digitală Vodafone a fost dezvoltată de Vodafone România, în parteneriat cu BookLand și McCann Erickson Romania.  Biblioteca Digitală este un proiect inițiat de Vodafone în august 2012, odată cu lansarea primei biblioteci digitale de la metrou din România, în parteneriat cu editura Humanitas. În februarie 2013, Vodafone a relansat proiectul digital, cu peste cinci sute de titluri noi de cărți și audiobook-uri. De la lansarea din august 2012 și până în prezent, s-au înregistrat 145.000 de descărcări complete din Biblioteca Digitală. Lista completă a cărților și a autorilor din “Biblioteca digitală Vodafone” este disponibilă la adresa: www. bibliotecapemobil.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*