2014 Climate Summit

0
420

Pe data de 23 septembrie 2014, la sediul O.N.U din  New York va avea loc The 2014 Climate Summit cu scopul de a mobiliza voința politică în ceea ce privește un acord universal și cuprinzător din punct de vedere juridic în 2015, bazat pe tema încălzirii globale.

Un nou acord global, în 2015

Secretarul-general al O.N.U, Ban Ki-moon, a invitat la The 2014 Climate Summit liderii mondiali, persoane importante din diverse guverne, din domeniul finanțelor și afacerilor, dar și din societatea civilă pentru a stimula și cataliza combaterea schimbărilor climatice. Summit-ul climatic 2014 oferă o ocazie unică pentru membrii participanți, o viziune ambițioasă, ancorată în acțiune, care va permite un acord global semnificativ în 2015.

Barack Obama și Xi Jinping, doar doi dintre participanții summit-ului

Barack Obama și Xi Jinping sunt doar doi dintre șefii de state ce vor participa la acest summit găzduit de secretarul-general al ONU, Ban Ki-Moon, în septembrie. Șefii statelor S.U.A și China se află pe ”lunga listă de confirmări” pentru a participa la conferința de o zi de la New York, potrivit secretarului executiv al O.N.U, Christiana Figueres.

Summit-ul este o oportunitate pentru liderii mondiali, dar și pentru ceilalți participanți de a prezenta activitatea țărilor lor privind schimbările climatice, dar și de a face noi promisiuni în legătură cu acest subiect.

„Este o zi foarte interesantă, în care vom vedea jucat în fața noastră o mare  varietate de acțiuni combatere a schimbărilor climatice. Suntem foarte încrezători că șefii de stat vor veni”, a declarat secretarul executiv, Christiana Figueres celor de la RTCC. Întrebată dacă a inclus pe lista participanților șefii statelor China și S.U.A, ea a spus: „Da, cu siguranță.”

Un purtător de cuvânt de la biroul domnului Ban Ki-moon, a negat existența vreunei liste de participanți, dar a spus: „Suntem foarte încurajați de numărul mare de răspunsuri pozitive din partea șefilor de stat și de guvern și ne așteptăm ca multe dintre ele să participe la summit. ”

Cel mai mare marș privind schimbările climatice

Peste un milion de activiști sunt așteptați să vină la New York, cu o zi înainte de începerea summit-ului pentru a lua parte la ceea ce organizatorii numesc „cel mai mare marș privind schimbările climatice.

S.U.A și China iau măsuri privind reducerea emisiilor de carbon

SUA și China sunt cele mai mari producători de emisii de gaze cu efect de seră. Cele două puteri au discutat despre schimbările climatice, la nivel înalt, la începutul lunii iulie  și ambele au făcut pași către reducereaacestora. În iunie, administrația Obama a anunțat restricții privind poluarea de la centralele electrice de combustibili fosili. Între timp, China lucrează în mod constant la reducerea intensității carbonului în creșterea economică și a indicat că ar putea prezenta planuri pentru emisiile Cap cel mai devreme anul viitor.

Christiana Figueres a declarat că anunțul din S.U.A a fost „foarte binevenit”, dar a spus că mai mult ar fi necesar să se ajungă la un acord global în Paris.

Țările participante au datoria să prezinte planuri privind contribuțiile lor naționale la atenuarea schimbărilor climatice până în martie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*