100 de copii și-au animat poveștile la #SuperCoders

0
510

#SuperCoders 4

Orange România a organizat a doua ediție #SuperCoders, un workshop de programare destinat copiilor cu vârste între 10 și 13 ani. Atelierele de învațare a limbajelor de programare din acest an s-au desfășurat simultan în București și în Cluj-Napoca și au reunit peste 100 de copii.

Pe parcursul a câteva ore, copiii au lucrat în echipe și au învățat să utilizeze platforma Scratch, au propus scenarii și au creat povești dând viață unor personaje animate, fiind încurajați astfel să-și exprime creativitatea și imaginația prin tehnici de codare. Câteva dintre animațiile celor mici sunt disponibile accesând linkurile de mai jos:

http://scratch.mit.edu/projects/47346858/

http://scratch.mit.edu/projects/47343618/

http://scratch.mit.edu/projects/47351586/

Evenimentul a fost transmis live, prin webcast, iar copiii din cele două orașe au avut ocazia să-și prezinte unii altora programele create. De asemenea, micii programatori au învățat cum pot utiliza internetul eficient și în siguranță.

Evenimentul a fost organizat de către Orange România cu sprijinul Simplon România și Salvați Copiii cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet 2015 (SID), o inițiativă la nivel european ce are ca scop promovarea utilizării internetului într-un mod sigur și responsabil. Tema din anul acesta a fost „resurse digitale pentru viitor”, iar Orange încurajează copiii să utilizeze limbajul de programare pentru a beneficia de cât mai multe oportunități pe care le are de oferit mediul digital.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*